Projekt MEFANET (MEdical FAculties Educational NETwork)

Orientační testování příjmu potravin rostlinného původu

Orientační testování příjmu potravin rostlinného původu

Tzv. redukční diety zpravidla obsahují větší podíl ovoce, zeleniny, cereálií aj. potravin rostlinného původu. V tomto sdělení je popsán nový způsob orientačního hodnocení velikosti příjmu těchto potravin, a to laboratorní stanovení obsahu fenolových látek a kyseliny askorbové v moči a celkové antioxidační kapacity v moči. Jsou uvedeny výsledky těchto měření u obézních pacientek s normální a redukční stravou.


Přílohy:
Příloha   Datum Velikost Přístupnost [?] Klinicky citlivé [?] Licence
pdf Orientační testování příjmu potravin rostlinného původu Stáhnout - Orientační testování příjmu potravin rostlinného původuOtevřít v novém okně - Orientační testování příjmu potravin rostlinného původu 8.8.2013 465.12 KB kdokoli Creative Commons License

Klíčová slova: redukční diety


Creative Commons LicenseObsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
autor: Zdeněk Zloch | publikováno: 1.7.2010 | poslední úpravy: 8.8.2013
citace: Zloch Zdeněk: Orientační testování příjmu potravin rostlinného původu. Výukový portál Lékařské fakulty v Plzni [online] 1.7.2010, poslední aktualizace 8.8.2013 [cit. 2019-12-12] Dostupný z WWW: <http://mefanet.lfp.cuni.cz/clanky.php?aid=50>. ISSN 1804-4409.
 

Komentáře a diskuse

Vložit nový příspěvek:

Autor / e-mail: [ přihlášení/ověření uživatele ]
Titulek:
Text:
 
 Přidat štítek:   Štítek odeslán, děkujeme