Bioflavonoidy, nazývané původně vitamin P, byly objeveny v citrusech v r. 1937. Poznávání a výklad mechanismu jejich působení na lidský organismus prodělal v minulosti složitý vývoj. V práci jsou prezentovány nynější názory na využitelnost bioflavonoidů u člověka, na jejich antioxidační účinky a funkce v prevenci aterosklerosy a nádorových nemocí.
Příloha | Datum | Velikost | Přístupnost [?] | Klinicky citlivé [?] | Licence | |
---|---|---|---|---|---|---|
Krátká historie bioflavonoidu | 8.8.2013 | 330.63 KB | kdokoli | – |
Obsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
Klíčová slova: antioxidační účinky
citace: Zloch Zdeněk: Krátká historie bioflavonoidů. Výukový portál Lékařské fakulty v Plzni [online] , [cit. 21. 11. 2024]. Dostupný z WWW: https://mefanet.lfp.cuni.cz/clanky.php?aid=46. ISSN 1804-4409.