Projekt MEFANET (MEdical FAculties Educational NETwork)

Krátká historie bioflavonoidů

Krátká historie bioflavonoidů

Bioflavonoidy, nazývané původně vitamin P, byly objeveny v citrusech v r. 1937. Poznávání a výklad mechanismu jejich působení na lidský organismus prodělal v minulosti složitý vývoj. V práci jsou prezentovány nynější názory na využitelnost bioflavonoidů u člověka, na jejich antioxidační účinky a funkce v prevenci aterosklerosy a nádorových nemocí.


Přílohy:
Příloha   Datum Velikost Přístupnost [?] Klinicky citlivé [?] Licence
pdf Krátká historie bioflavonoidu Stáhnout - Krátká historie bioflavonoiduOtevřít v novém okně - Krátká historie bioflavonoidu 8.8.2013 330.63 KB kdokoli Creative Commons License

Klíčová slova: antioxidační účinky


Creative Commons LicenseObsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
autor: Zdeněk Zloch | publikováno: 1.7.2010 | poslední úpravy: 8.8.2013
citace: Zloch Zdeněk: Krátká historie bioflavonoidů. Výukový portál Lékařské fakulty v Plzni [online] 1.7.2010, poslední aktualizace 8.8.2013 [cit. 2019-07-23] Dostupný z WWW: <http://mefanet.lfp.cuni.cz/clanky.php?aid=46>. ISSN 1804-4409.
 

Komentáře a diskuse

Vložit nový příspěvek:

Autor / e-mail: [ přihlášení/ověření uživatele ]
Titulek:
Text:
 
 Přidat štítek:   Štítek odeslán, děkujeme