Projekt MEFANET (MEdical FAculties Educational NETwork)

Deset chval potravin rostlinného původu

Deset chval potravin rostlinného původu

Stravovací zvyklosti v naší společnosti se vyznačují nadměrným zastoupením potravin živočišného původu, které přispívá k vysoké incidenci neinfekčních chorob hromadného výskytu. V tomto sdělení jsou přehledně uvedeny základní charakteristiky potravin rostlinného původu a jejich význam v prevenci srdečněcévních, nádorových aj. nemocí. Je uvedeno optimální zastoupení jednotlivých základních potravin v ideálně „zdravém“ jídelníčku.


Přílohy:
Příloha   Datum Velikost Přístupnost [?] Klinicky citlivé [?] Licence
pdf Deset chval potravin rostlinného původu Stáhnout - Deset chval potravin rostlinného původuOtevřít v novém okně - Deset chval potravin rostlinného původu 8.8.2013 232.06 KB kdokoli Creative Commons License

Klíčová slova: incidence neinfekčních chorob


Creative Commons LicenseObsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
autor: Zdeněk Zloch | publikováno: 1.7.2010 | poslední úpravy: 8.8.2013
citace: Zloch Zdeněk: Deset chval potravin rostlinného původu. Výukový portál Lékařské fakulty v Plzni [online] 1.7.2010, poslední aktualizace 8.8.2013 [cit. 2019-07-19] Dostupný z WWW: <http://mefanet.lfp.cuni.cz/clanky.php?aid=45>. ISSN 1804-4409.
 

Komentáře a diskuse

Vložit nový příspěvek:

Autor / e-mail: [ přihlášení/ověření uživatele ]
Titulek:
Text:
 
 Přidat štítek:   Štítek odeslán, děkujeme