Projekt MEFANET (MEdical FAculties Educational NETwork)

Antioxidační kapacita potravin

Antioxidační kapacita potravin

Celková antioxidační kapacita potravin (TAC) je markerem obsahu látek, které mají potenciální antioxidační účinek in vivo. Ukazuje se, že tato interpretace TAC není vždy spolehlivá, protože na výsledcích jejího stanovení se často podílejí redukční faktory potravin, které nemají z hlediska výživy relevantní biologickou hodnotu. Výpovědní hodnotu TAC je možné zvýšit jejím paralelním stanovením různými metodami a s rozdílnými redoxními činidly.


Přílohy:
Příloha   Datum Velikost Přístupnost [?] Klinicky citlivé [?] Licence
pdf Celková antioxidační kapacita Stáhnout - Celková antioxidační kapacitaOtevřít v novém okně - Celková antioxidační kapacita 8.8.2013 247.86 KB kdokoli Creative Commons License

Klíčová slova: antioxidační kapacita potravin


Creative Commons LicenseObsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
autor: Zdeněk Zloch | publikováno: 29.6.2010 | poslední úpravy: 8.8.2013
citace: Zloch Zdeněk: Antioxidační kapacita potravin. Výukový portál Lékařské fakulty v Plzni [online] 29.6.2010, poslední aktualizace 8.8.2013 [cit. 2019-07-20] Dostupný z WWW: <http://mefanet.lfp.cuni.cz/clanky.php?aid=44>. ISSN 1804-4409.
 

Komentáře a diskuse

Vložit nový příspěvek:

Autor / e-mail: [ přihlášení/ověření uživatele ]
Titulek:
Text:
 
 Přidat štítek:   Štítek odeslán, děkujeme